Jessica Casanovas, fotograf i Stockholm

Jessica Casanovas, fotograf

 

jess1                      

Jessica Casanovas heter jag som driver Studio Novas!

 

jess3

Jag älskar att vara fotograf!

Jag kommer ursprungligen från Barcelona, Spanien, men har bott i Sverige sedan jag var 9 år. När mina föräldrar separerades ville min mamma flytta tillbaka till Sverige (hon är svensk). Både min syster och jag följde då självklart med henne hit.

Från början var det jättesvårt att anpassa mig till det svenska samhället. Allting var nytt och annorlunda. Sakta men säkert blev dock allt lättare och lättare. Efter 24 år i Sverige känner jag mig både svensk och spansk, tar det bästa från båda kulturen 😉

Kärlek och passion för fotografering kom inte för mig förrän i vuxen ålder. Kan dock säga att det verkligen verkligen var kärlek vid första användning! Kommer fortfarande ihåg känslan av att ha första kamera, en Nikon D80, i min famn.

Ju fler bilder jag tog med dem förinställda justeringar desto mer ville jag testa andra inställningar. Jag testade vilt att ändra inställningar, vissa bilder blev bra, andra blev helt misslyckade, men jag kunde inte få nog av all testande.

Efter det har det bara blivit mer och mer kärlek mellan fotografi och mig och så småningom köpte jag en egen kamera som idag är min älskling. Av någon anledning, som jag inte kan komma ihåg, bytte jag från Nikon till Canon, vilket är det jag använder idag.

Hur blev jag fotograf?

För att bli den fotografen jag är idag kan jag med handen på hjärtat säga att jag har tillbringat tusentals timmar.Jag började med att läsa massa böcker inom fotografi. Sedan tog jag flera kurser inom fotografi och skapande i universitetet. Vidare tog jag en lärling plats i en fotostudio i Stockholm och senare har jag spenderat mycket tid och energi att gå så många fotografi kurser som möjligt.

Allt det jobb har varit värd det då det är allt det som idag gör mig till den fotografen jag är. Skulle aldrig byta det!

Jag vill aldrig ge upp det jag gör, för det jag gör är det jag älskar att göra!

 

 

jess4      

 

Boka mig som er barnfotograf!