Babyfotografering Stockholm

Nu kan er bebbe sitta själv! Dags för en babyfotografering =)

När ska man boka en babyfotografering?

Babyfotografering är en av dem roligaste fotograferingar som man kan vara med om som fotograf! Det är nu, mellan 6 och 10 månader, när ditt söta barn redan kan sitta, skratta, göra roliga, och ibland helt tokiga, grimaser. Det är nu de kan sitta själva, de imiterar dig som mest och ser upp till dig. De visar dig vem de är och massa minnen om denna tiden vill man ha kvar. Tänk på de söta kinder man bara vill bita, de runda lår och de små söta tån. Nu börjar de rulla, krypa och kanske till och med prata! Det är nu dags för en fotografering i studion!

Hur går en babyfotografering till?

Under en babyfotografering fotar vi med olika bakgrunder och olika ombyten av kläder för att ni ska få så stor variation som möjligt. I studion har jag olika bakgrunder och rekvisita (korgar, lådor, filtar mm) som vi fotar med. Självklart är ni mer än välkomna att ta med egen rekvisita om ni skulle vilja det! Ju mer personlig vi kan få fotograferingen att bli dessto mer betydelse kommer bilderna ha i framtiden. Är ni en föräldragrupp är ni varmt välkomma att komma tillsammans med era bebisar för en fotografering till rabatterat pris.
Kontakta mig för en offert

Om er lilla sötnos fortfarande inte har lärt sig att sitta själv skulle jag rekommenderar att ni väntar lite till med babyfotografering, tills det att hen kan sitta ordentligt. Det blir lättare för barnet då att sitta själv i korgar och det brukar bli lättast att få dem absolut bästa bilderna från denna underbara tid i ert barns liv!

Boka en fotografering nu

Information inför babyfotografering

Innan babyfotografering

Det finns lite saker som ni bör tänka på innan fotograferingen. Självklart hoppas jag att ni har valt rätt tid för fotograferingen, att barnet har sovit och ätit innan ni kommer så att dem viktigaste faktorerna är på plats.

  • Undvik att smörja barnet på fotograferings dagen, det kan bli blixt-blänk.

Det är bra om ni inte har åtsittande strumpor eller kläder under morgonen innan ni kommer, fula strumpmärke kan ta timmar att försvinna.

Glöm inte att ta med någonting för barnet att smaska på och lite mat och dryck ifall energin skulle behöva påfyllas. För att göra fotograderingen mer personlig kan ni ta med saker som har betydelse för er och som ni vill att barnet ska fotas med. Om barnet använder napp plocka bort nappen en lång tid innan ni kommer till fotograferingen!

Kostråd

Tänk på att undvika mat som kan ge en negativ effekt på ert barn 1-2 dagar innan fotografering.

Är barnet fortfarande liten undvik (eller minska) intag på mjölk och sötsaker. Undvik sötsaker innan fotograferingen. Dessa ger en negativ effekt på blodsockret (först blir det en ”energikick” men sedan blir man seg och trött).

Glöm inte att ta med lite att dricka och mat ifall ert barn skulle behöva fylla på lite med energi!

Val av kläder

Det finns vissa plagg som är bra att undvika vid fotografering!

  • UNDVIK: kläder med små ruter och små ränder i t.ex. skjortor. Dessa kan bli jätte konstiga på bild! Lite större rutor och ränder funkar dock fint.

  • UNDVIK: kläder med tryck då dessa drar mycket uppmärksamhet på bild och vi vill kunna fokusera på ert söta barn 🙂

För att vi ska ha mer variation på bilderna att välja mellan brukar jag rekommendera att ta med 2-3 klädval så att vi tillsammans väljer det som kommer bli finast. Känner ni er osäkra kan ni självklart hämta fler klädval. Om flera ska vara med på bild(syskon fotografering, familj fotografering m.m.) är det viktigt att inte ha helt olika kläder. Ni ska inte ha exakt samma kläder men snyggast blir det om man följer en färgpalett i pastell färger.

Har ni ytterligare frågor kontakta mig