Gravidfotografering Stockholm

– Mommy2Be

Ni har skapat ett mirakel, gravidfotografering förevigar detta.

Mommy2Be är en gravidfotografering som man helst gör under vecka 28-32 då det redan har gått en hel del av graviditeten men innan din kropp börjar förbereda sig för att bebisen ska komma ut (innan den börjar samla vatten, m.m.).

I min studio har ni möjlighet att låna vackra gravidklänningar i olika tyg som chiffong och spets i olika färger och storlekar. Självklart går vi igenom först vilken typ av bilder ni skulle vilja få ut av fotograferingen.

Kommer du ihåg hur det kändes när du först fick veta att du var gravid? Och hur det kändes att höra din söta bebis hjärta på ultraljuden? Ditt barns första spark? Och när ditt barn fick hicka! Dessa stunder är magiska! Du har ett liv inom dig, ett liv som du snart ska få träffa.

Dessa bilder är definitivt ett minne för livet som du och din bebis kommer att älska för evigt. Pappan har varit med dig hela graviditeten och självklart är han jättevälkommen till fotograferingen av denna unika tid i ert liv. Grattis! Ni ska bli föräldrar!

” Lost time is never found again ”

– Benjamin Franklin

Boka nu

Information inför gravidfotograferin

Innan gravidfotograferingen

För att få en så bra gravidfotografering som möjligt behöver ni lägga lite ansträngning och planering, dels om vad du skulle vilja ha men även att läsa igenom dessa rekommendationer ordentligt innan fotograferingen.

Vi fotograferar mamma och mage, pappan är självklart också jätte välkommen och även stora syskon. Det är viktig att ni har med er någon som underhåller barnet under tiden som vi fotograferar er (om barnet inte är tillräcklig stor för att sitta utan uppmärksamhet en längre stund).

Meddela gärna om ni kommer ensam eller med make/barn till fotograferingen så att jag kan förbereda för att det ska bli så bra som möjligt.

Att undvika

Använd inte hård åtsittande kläder eftersom dessa lämnar fula märken. Gravidfotograferingar kan göras med kläder på, med underkläder, med ett längre tyg som man lindar runt kroppen eller t.o.m. utan kläder om så önskas. Var försiktig med byxor med resår i midjan eftersom det väldigt fort blir tryckmärken.

Undvik hudlotion och krämer på magen. Blåmärke, sår, bristningar, m.m. kan vi självklart retuschera bort om du så önskar så låt detta inte hindra dig från att få vackra bilder på din mage.

Bra att göra/ha till gravidfotografering

Händer syns väldig tydligt på bild, därför vi rekommenderar vi manikyr innan fotograferingen. Glöm inte att smörja flera dagar innan fotograferingen men inte på själva fotograferingsdagen. Om du brukar raka dig se till att vara nyrakad under armarna, eller vaxad, om du föredrar det.

Hur mycket du vill fixa dig är helt upp till dig vad gäller hår och smink. Matt ansiktspuder rekommenderar vi starkt då det minimerar blänk i ansiktet. Vill du boka hår och make-up på plats i studion så meddela mig detta i förväg så att jag hinner fixa i ordning det.

Att ha lite smycken till fotografering kan vara väldig fint men ”less is more”. Vill du ha med smycken rekommenderar jag något långt pärlhalsband eller liknande.

Om du har en idé på hur du vill att bilderna ska bli så får du jätte gärna berätta minst 5 dagar innan fotograferingen så att vi vet vad som förväntas och kan planera på bästa sätt.

Kom i tid till fotograferingen, ring om du är sen, och boka ingenting direkt efter fotograferingen eftersom det ibland kan dra ut lite på tiden för att få till de där lite extra bilderna!

Val av kläder för din gravidfotografering

Vad du/ni väljer att ha på er under fotograferingen beror helt och hållet på vad det är för stil ni är ute efter och självklart vad som känns bekvämt för er. Oavsett vilken stil och hur mycket kläder du vill ha på dig ska du välja bilder som visar din vackra mage bra!

Toppar

Toppar bör forma sig runt bysten eftersom vi vill forma magen bra. De mest artistiska vackra bilder man kan få vid gravidfotografering är när inga kläder används. Att inte använda kläder framhäver hudfärgerna, linjerna och dessutom finns det inga hårda vassa klädlinjer som drar till sig uppmärksamhet. Om ni vill vara till viss del klädda så passar både bikini och underkläder i mjuka ljusa och pastellfärger bäst.

Underkläder

Ta med dig underkläder (eller bikini) som matchar om både mamma och pappa om ni vill fotas i underkläder men undvik gärna att dem är för åtsittande. Ha med matchande par och ta med dina finast underkläder, spets gör sig otroligt fint på bild! Går det så välj helst BH utan axelband och matchande trosor. Lingerie, nattlinnen, morgonrockar, underkläder blusar med knappar är några exempel på väldig bra val vid gravidfotografering!

Vanliga kläder

Om ni istället (eller också) vill fotas med vanliga kläder så är pastellfärger det absolut bästa eftersom det ser bäst ut på bild och ger mycket harmoni. Viktigaste av allt är att kläderna är åtsittande vid magen så att den alltså framhävs. Om mamman vill ha byxor ska du välja ett par med låg midja och att de inte veckar sig under magen. Om pappan ska vara med på bild så kan han ha ett par jeans och en ljus skjorta. Ha inte på er skärp då det drar för mycket uppmärksamhet. Ni kan även jättegärna ta med er någon/några vackra tyger som du kan vira in dig i.

I studion

I studion har jag även vackra mammaklänningar som ni kan låna under fotograferingen.

Som rekvisita finns det olika saker som ni kan ta med er. Bild från ultraljudet, nallebjörnar, filtar, små skor, någon söt leksak eller liknande. Välj med omsorg saker som ni gillar och/eller är viktiga för just er. Ju mer personliga ni gör bilderna desto mer kommer ni också att uppskatta dem! Det är dessutom en bra att ta med en morgonrock att ha mellan poserna och bakgrundsbyten =)

Övrigt

Märken och annat som stör (blåmärken, bristningar eller annat) kan vi antingen försöka dölja genom att anpassa ljuset och vart skuggorna faller, eller så kan vi redigera bort det lite lätt i efterhand. Det är helt upp till er =)

För mer information eller om det är något ni undrar över kontakta mig

Sammanfattning av bra saker att ta med till gravidfotografering: 

Mamma

 • Välj pastellfärger
 • BH (både med och utan axelband)
 • Vit och svart tajt linne
 • Lingerie, Blus med knappar, Nattlinnen mm gör sig bra på bild
 • Spets gör sig jättevacker på bild!
 • Matchande rosa
 • Någon vacker mammaklänning
 • Rekvisita som nallar, bebisskor, små leksaker, post-it med namn m.m.

Pappa

 • Jeans
 • Beige skjorta och/eller t-shirt
 • Grå skjorta och/eller t-shirt