Nyföddfotograf Stockholm

Vill du föreviga minnet av ditt nyfödda barn och letar därför efter en nyföddfotograf i Stockholm? Då är du varmt välkommen att komma till Studio Novas – en fotostudio som drivs av mig, Jessica Casanovas, som är utbildad nyföddfotograf.

Vill ni se fler bilder kan ni kolla på min Facebook sida där vi uppdaterar kontinuerlig men nya bilder på söta små nyfödda.

Föreviga minnet med en nyföddfotografering 

Att bli förälder är det mest magiska som livet har att erbjuda. Det är så mycket känslor och det nya lilla livet i famnen är plötsligt det viktigaste i ert liv. Att föreviga detta ögonblick är därför oerhört värdefullt i och med att den aldrig kommer tillbaka.

För mig som nyföddfotograf är det en stor ära att få dela detta tillfälle och denna tid mer er. Att få möjligheten att fånga ert lilla mirakel på bild och föreviga detta minne. Jag är professionell samt utbildad inom nyföddfotografering.

För mig är det allra viktigaste att ni känner er trygga och bekväma, för att vi tillsammans ska kunna föreviga detta minne och leverera underbara bilder som både nu och er lilla nykomling kommer att älska resten av livet!

Hur går en nyföddfotografering till? 

En fotografering av en nyfödd bebis kräver mycket tid, teknik, säkerhet och framförallt tålamod. Vi börjar med att fotografera er ögonsten med mjuka filtar som vi väljer tillsammans i studion.

För att slutresultatet ska tilltala just dig och din partner pratar vi innan fotograferingen för att hitta en passande stil och färgsättningar. Med andra ord anpassar vi hela fotograferingen efter just era önskemål.

För att bebisen ska kunna poseras som vi vill behöver vi god tid då det inte alltid är att den lilla vill göra det. Det viktigaste av allt är därför att ha tålamod, det är er bebis som bestämmer.

En nyföddfotografering tar vanligtvis 2-4 timmar då det ska matas, byta blöja och vaggas. Som tidigare nämnts är det däremot er bebis som består. Det finns absolut ingen stress, utan får ta den tid det tar. Viktigast av allt är att ni är trygga och bekväma genom hela processen.

Nyföddfotografering – pris

Ett nyföddfotografering hos Studio Novas kostar 1495 kronor och inkluderar:

Fotografering, redigering, bildvisning där ni får möjlighet att köpa bilderna samt
1 inramad bild i måtten 15x20cm (ramen är 15x20cm, bilden är ca 10x15cm). Bilderna betalas alltså separat. Vi har inramade bilder från 990:- och album från 1990:-

När ska du boka tid för fotograferingen? 

Det allra bästa är att boka en tid när bebben fortfarande är i magen. På så sätt kan du försäkra dig om att jag har tid att fota er. En fotografering av denna typ kräver som sagt en hel del förberedelser och är ingenting man ”klämmer in”. Därför finns det också begränsade tider. Fotograferingen ska ske när bebisen är 5–14 dagar men helst ska bebisen vara under 10 dagar för bästa resultat.

Jag hoppas att du nu har en bättre förståelse för hur en fotografering av nyfödda bebisar går till. Förhoppningsvis får jag också äran att vara er nyföddfotograf i Stockholm och föreviga minnet av just er bebis!

För att boka in en fotografering eller få mer information kontakta mig, varmt välkommen.

Nyföddfotografering, Newbie

Inför fotograferingen

Allting är självklart nytt när man får sitt första barn och att hitta barnets rytm och kunna förutse dess sovrutin är ibland väldig svårt. Det brukar vara väldig bra att låta den lilla vara vaken ca 1 timme innan fotograferingen och då har man större chans att man får en sömnig liten sötnos. Blöjan ska ni sätta på lösare än vanligt och välj en löst sittande pyjamas eller kläder som inte lämnar märken på huden och som dessutom är lätt att ta av utan att störa bebisen om den precis har somnat. Lös sittande strumpor eller inga strumpor alls är också att föredra så att de inte har märken. Tänk på att vi inte fotar med kläder utan det blir filtar och liknande som bebisen kommer att ha på sig (alternativ kläder speciell sydda för nyfödd som jag har i studion)

Det är väldig svårt att klippa/fila deras söta små naglar, det har jag full förståelse för. Försök så gott det går så att de inte har små rivmärken när det är dags för fotograferingen. I många fall så kan man använda tunna små handskar som förhindrar den nyfödde att riva sig.

Det går bra att fotografera den nya familjemedlemmen med syskonen om ni så önskar det men detta får ske efter själva nyföddas fotografering, under själva fotograferingen med det lilla barnet i studion bör det vara lugnt och tyst och syskon skall därför inte vara inne i studion samtidigt, utan de är välkomna efter att vi har tagit bilderna för att på så sätt avsluta med syskonfotografering och/eller familjefotografering.

En nyföddfotografering varar i vanliga fall 2-3 timmar, det ska ammas, vaggas, posas, och när bebisen vaknar börjar vi amma igen 😉 Tänk därför på att ta med någon snacks och något att dricka under tiden.

Val av kläder

När ni kommer till studion är det bra om ni klär bebisen i en löst sittande pyjamas med fötter, använd inga strumpor eller andra åtsittande kläder som lätt lämnar märken på huden. Dem absolut bästa bilderna av nyfödda är utan kläder med någon liten filt eller liknande som vi har i studion, de är ju så perfekta när de föds.

I studion har jag lite söta mössor, filtar m.m. men för att göra fotograferingen mer personlig uppmanar jag alltid kunderna att ta med sig egen rekvisita! Ni kan ta med någon nalle, mössa eller annat. Det är bara fantasin som sätter gränser!

Om ni ska ta Mommy&Me bilder så är det lite saker som ni ska tänka på. Det är viktigt att klä dig som mamma i ljusa plagg, gärna pastellfärger. Undvik logotyper och färgmönster utan välj tyger som är släta eller har vackra strukturer på (eller enkel linne). För att bebisen ska trivas bra vill man ha studion varmt (studion kommer att vara ca 28 grader varm). Klä dig därför lätt så att det inte blir för varmt för dig. För att vi ska kunna få hud-mot-hud bilder kan det vara en bra idé att ta med en vit tub topp eller linne där du kan dra ner banden på så att du inte behöver klä av dig och känna dig obekväm.

Om pappan vill vara med på fotografering så är det bästa ljusa pastellfärger, antingen skjorta eller t-shirt och utan tryck eller loggor (då dessa tar så mycket uppmärksamhet). Om pappan ska vara med får han jättegärna överväga att fotas i bar överkropp med bebisen, detta ger ett otroligt vackert resultat.

Priser

Själva fotograferingen kostar 1495:- och det avser fotografering, redigering samt bildvisning. Bilderna betalas sedan separat. Vi har inramade bilder från 990:-, album från 1990:- och digitala paket från 4490:-.

Varför anlita en nyföddfotograf

Nu är er lilla bebbe på väg och ni har funderat på att föreviga denna underbara tid i er liv. Kanske är det ert första barn eller kanske har hen storasyskon. Oavsett är denna tid för er och era nära och kära magiskt. För föräldrar är födelsen av deras barn t.o.m. viktigare än deras bröllopsdag! Ändå är det tyvärr för många som glömmer bort att föreviga denna underbara tid och är något de i framtiden kommer att ångra.

Varför ska ni anlita just mig som er nyfödd fotograf?

SÄKERHET, SÄKERHET, SÄKERHET!

Jag vet att när man ska anlita en fotograf till sin lilla nyfödd är något som är lätt att glömma att tänka på just säkerheten. Självklart inte för att man inte anser det vara viktigt utan för att man helt enkelt inte har tänkt på det. Det viktigaste för mig är er lilles säkerhet. Jag kommer aldrig att utsätta er lilla mirakel för någon fara under fotograferingen. Eftersom jag har gått flera kurser inom just nyfödd säkerhet vet jag hur man på ett säkert sätt ska hantera en nyfödd. Genom att veta barnets anatomi kan jag veta vad man kan och inte kan göra med en liten bebis och detta är tyvärr något som inte alla kan. Det viktigaste för mig är säkerhet och jag hoppas att det även är för er!

Hygien

Hygien är också en jätte viktig aspekt i nyfödd fotografering! Ni ska känna er säkra i fotostudion och när jag hanterar er lilla plutt. Jag duschar alltid på morgonen för att vara så ren som möjligt under hanteringen av er lilla skatt. Innan en nyföddfotografering använder jag aldrig parfym eller smink för att barnet inte ska komma i kontakt med kemikalier. Jag tvättar händerna innan hanteringen med bebisen och använder handsprit flera gånger under fotograferingen. Jag har munskydd som jag kan använda om ni skulle vilja det, brukar dock inte använda det men den finns i studion om ni skulle känna er säkrare så. Alla använder det i Kina t.ex. 😉 Om jag känner att jag är, eller håller på att bli, sjuk kommer jag att omboka fotograferingen. Jag skulle aldrig riskera att smitta en liten bebbe oavsett vad.

När jag har nappar tillgängliga i studion (när de inte har gått åt och jag inte har hunnit köpa fler) är dessa nya och ni tar med er dem hem. Dem är alltså aldrig använda av någon annan bebis och dem är kokta med vatten innan fotografering.

Alla filtar och kläder som rör barnet under fotograferingarna tvättas ALLTID efter fotograferingen, detta oavsett om bebisen har kissar på dem eller inte. Det innebär att alla filtar och kläder som din bebis kommer att röra under fotograferingen kommer alltså att vara nytvättade.

Mina bilder

Mina bilder sker inte av sig själva, jag lägger alltså inte ner bebben och tar en bild. Jag skapar bilden. Genom lugna rörelse och noga utvalda kuddar som läggs på rätt sätt under alla filtar formar jag en liten nest för barnet att ligga i, på detta sätt kan barnet ligga i dem olika ställningar och känna sig säker, lugn och trygg.

Under min karriär har jag gått flera kurser som är speciellt inriktade till nyfödd fotografering. Har gått både kurser på plats och även flera online utbildningar inom posering, ljus och det allra viktigaste säkerhet.

Hur går en fotografering till?

En nyfödd fotografering tar ca 3-5 timmar. Detta pga att det ska ammas, sovas, byta blöja, posas, fotas och så kan man behöva gå varvet runt igen 😉 Ibland kan det ta lite längre tid för bebben att somna eller så kan hen vara känslig vid rörelse. Då måste jag vara lugnare och långsammare. Det finns alltså många faktorer som påverkar hur länge vi kommer att vara i studion. Det är därför bra att boka en dag då ni inte har en tid att passa efter fotograferingen.

I min studio har jag all rekvisita som behövs så som filtar, mössor, pannband, nallar, korgar, lådor etc Detta är alltså ingenting ni behöver tänka på.

Kostråd

Om du ammar är det viktigt att tänka på att det du äter och dricker. Detta kan påverka ditt barn och chanserna för en glad liten bebis under själva fotograferingen. Många barn kan vara lite överkänsliga för vissa livsmedel fast de inte är allergiska. Dessutom är det extra viktigt att barnet får rapa efter maten för att minimera chanserna till gasbildande i magen. Barn som har gasbildning i magen är väldig svåra att lugna ner under fotografering. Det är viktigt att vi jobbar tillsammans för att försöka öka chanserna för en lugn och bekväm bebis till fotograferingen! Efter mycket efterforskning har jag försökt att sammanställa en lista på saker du bör undvika. Undvik dessa från 3-4 dagar innan fotograferingen framtill efter fotograferingen. Självklart är denna guide bara ett allmänt förslag och det bästa är att rådgöra med din barnmorska och/eller läkare Försök att avstå (eller minska drastiskt) på läsk, te, kaffe, vin och öl. Dessutom är det superbra om du kan avstå från mjölk och mejeriprodukter ifall ditt barn kanske är lite laktos känslig.

Livsmedel som många bebisar reagerar på och ska därför undvikas:

 • Choklad
 • Bönor
 • Broccoli
 • Ägg
 • Kål och Kålrot
 • Grön- och Vitkål
 • Nötter
 • Brysselkål
 • Lök
 • Citrusfrukter
 • Blomkål
 • Kryddstark mat (och chili)

Andra livsmedel som är superbra om ni kan undvika men kanske inte i samma utsträckning:

 • Jordgubbar
 • Soja
 • Inlagd gurka
 • Vindruvor
 • Vete
 • Ketchup
 • Ananas
 • Majs
 • Vitlök
 • Rabarber
 • Katrinplommon
 • Ärtor

Undvik att äta ute då du har mindre koll på vad du får i dig och undvik rätter som Pizza, Spagetti m.m.